Tuesday, May 26, 2009

Sa iasa fum alb, habemus numerus!!

Oh, da! Masina mea are identitate! Sa bem pentru asta... Dar, asa cum intotdeauna exista un "dar" (si nu vine cu funda, intr-o cutie mare)... a fost cu cantec, evident. Primele strofe vi le-am fredonat in postul "Pierduta in Romania, ma declar nula", acum revin cu ultima. Sa reluam, deci, firul epic de unde il lasasem...

... dupa ce am mai dat cateva ture pe str. Mihai Eminescu (care de la postul trecut si pana acum ma aflat ca se numeste str. Varful cu Dor, de fapt), doar ca sa mi se repete ca nu, nu au tabla, a venit si ziua cea mare cand am ajuns la Foto Studio, aveau deschis si!!!... aveau tabla!!! Nu mi-a venit sa cred, mi-a dat o lacrima, mi-am sters-o si am decis... daca tot am ajuns aici, daca tot am trecut prin tot stresul asta pentru o nenorocita de placuta de inmatriculare... faceti-mi DOUA placute! Just in case mai pierd una sau se duce vopseaua, faceti-mi doua! Adica, in traducere libera, nu vreau sa mai am de-a face vreodata cu voi! Platesc, ne intelegem ca le iau la ora trei. Perfect. Plec... ma gandesc o secunda: "Pentru ce Dumnezeu mi-am luat doua? Sunt exagerata uneori..." Fie, asta a fost my gut feeling, deci doua raman.
La ora trei, imi ridic placutele, frumoase si colorate si merg sa o montez pe cea din fata. Totul decurge conform planului, imi pune placuta pe fata, pe cealalta o pun pe scaunul din dreapta si pornesc spre birou, sa transform banii altora in banii mei, dupa cum spunea cineva din breasla. La primul semafor, imi atrage atentia placuta din dreapta... BH 8912 11/05...???!!!! 11/05??? NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU 11/05, ci 12/05!!!!!!!! Numarul meu de inmatriculare stiu ca e cu 12/05 in coada. Mi-au facut astia DOUA placute gresite... One thousand and one yellow daffodils, I will kill you until you die from it!! Pfffff. Prinsa in trafic, way pasted my boiling point, incerc sa aflu numarul de telefon a celor de la Foto Studio sa ii nenorocesc verbal in drum spre birou. In timp ce faceam asta, ajung la un alt semafor... ma intind dupa geanta de pe bancheta din spate, caut port document-ul, "unde Dumnezeu l-am pus...", il gasesc, scot talonul, se face verde, ma claxoneaza ala din spate, ma trimite in origini, ii spun si eu, nu ma repet un minut, pornesc... Pe bulevard, deschid talonul... BH 8912 11/05... 11/05??? 11/05?? Sunt bine placutele?........... Mi-au facut astia de la Foto Studio placutele bine si a gresit firma de leasing cand mi-a eliberat primele placute, acum TREI ani? De TREI ani umblu cu placute gresite?! NU CRED!!! NU CRED.... Scot telefonul, sun la firma de leasing... "E posibil sa-mi fi eliberat masina cu placute grestite?" ... Lenuta, prietena mea, spune: "Da..." I HATE YOU.
Asa ca, daca nu imi ascultam my gut feeling si daca nu eram the pompous little bitch i was cand am spun "faceti-mi DOUA placute", a doua zi as fi fost din nou la Foto Studio, sa cersesc tabla pentru inca o placuta de inmatriculare... si pun pariu ca o luam de la capat si la o saptamana dupa, ziarele ar fi urlat un headline absolut tragic...
Dar all's well that ends well... asa-i? Habemus numerus!!

2 comments:

Amelia said...

Bwahahahahahahahahahahaha
Being a pompous little bich se dovedeste a fi your way of making things right?!

Jules said...

Of course, my dear. I always knew that, but it now seems that the universe also gave me a sign i'm on the right track... so, a pompous little bitch it is than :)).